Ghidul de Infrumusetare 2022

Acest ghid se adresează tuturor persoanelor fizice care obțin sau intenționează să obțină venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, în mod individual sau într-o formă de asociere.

Aceste venituri reprezintă venituri impozabile și, potrivit Codului Fiscal, se încadrează în categoria venituri din activități independente.

1.  ÎNREGISTRAREA ÎN REGISTRUL COMERŢULUI ŞI AUTORIZAREA FUNCŢIONĂRII

Persoanele fizice care intenționează să obțină venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală își pot desfășura activitatea în următoarele forme de organizare:

 1. individual și independent, ca persoane fizice autorizate;
  1. ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
  1. ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Orice activitate economică … Citeste in continuare... “Ghidul de Infrumusetare 2022”

SCHEME DE GRANTURI PENTRU IMM SI PFA

Context
-Iulie 2020, Ministerul Fondurilor Europene lanseaza în consultare publică un Proiect de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în contextul impactului pandemiei COVID-19 pentru IMM-urile a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de
alertă.
-August 2020, se publica in Monitorul Oficial OUG 130 prin care se vor acorda ajutoare din fonduri europene in valoare totala de 1 miliard de euro persoanelor fizice … Citeste in continuare... “SCHEME DE GRANTURI PENTRU IMM SI PFA”

Cum sa accesezi granturile nerambursabile pentru IMM

Guvernul va lansa in curând apelurile de proiecte prin care microîntreprinderile, firmele mici și mijlocii (IMM), dar și persoanele fizice autorizate (PFA) vor putea obține fonduri europene cuprinse între 2.000 de euro și 200.000 de euro, în funcție de mai multe criterii.

Vor fi 3 categorii de fonduri care se vor acorda conform noului proiect de OUG:

1.      microgrant –  2.000 EUR

2.      fonduri nerambursabile pentru asigurarea capitalului de lucru, sub formă de procent din cifra de afaceri – 15% din Cifra de Afaceri, maxim 150.000 EUR

3.      fonduri nerambursabile pentru investiții în extinderea/ reabilitarea/ modernizarea capacităților de producție (inclusiv pentru achiziționarea de terenuri)-… Citeste in continuare... “Cum sa accesezi granturile nerambursabile pentru IMM”

Petitie Online pentru includerea Domeniului Ingrijirii Personale in Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.

In atentia Ministerului Fondurilor Europene

Avand in vedere ca in prezent se afla in consultare publica proiectul de “Ordonanta de Urgenta privind unele masuri de sprijin financiar din fonduri europene nerambursabile” va supunem atentiei urmatoarea propunere de modificare in sensul extinderii codurilor CAEN incluse in lista de eligibilitate.

Domeniul Ingrijirii Personale reprezinta o ramura in continua dezvoltare a economiei romanesti avand angajati si implicati peste 50.000 de persoane. Este un domeniu care in ultimii ani a cunoscut o crestere accelerata si care reprezinta o alternativa importanta de reconversie profesionala pentru persoane din toate paturile sociale si economice.

Nevoia finantarii acestui Citeste in continuare... “Petitie Online pentru includerea Domeniului Ingrijirii Personale in Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.”

Propunere pentru amendarea Ordinului 1.136 din 27 iunie 2007

Motivati fiind de eforturile comune realizate de mai multe asociatii profesionale si patronale din domeniul infrumusetarii, noi, Asociatia Cosmetologilor din Romania avand si suportul Beauty One, am decis sa concepem aceasta propunere de amendare a ordinului privind igiena in saloanele de infrumusetare, pe care sa o promovam catre Ministerul Sanatatii.

Preambul privind necesitatea schimbarii

Modificarea ordinului ORDIN 1136 27/06/2007 privind normele de igiena in saloane de infrumusetare corporala este imperios necesara deoarece:

 • Nu reflecta realitatea desfasurarii si prestarii serviciilor de infrumusetare
 • Contine prevederi ambiguue si interpretabile ce pot conduce la abuzuri
 • Nu ia in calcul dinamica dezvoltarii domeniului si a
Citeste in continuare... “Propunere pentru amendarea Ordinului 1.136 din 27 iunie 2007”

Comunicat al Organizatiei Patronale a Industriei Beauty

Asociatia Cosmetologilor din Romania sustine eforturile oricarei entitati sau persoane care in mod onest actioneaza pentru simplificarea cadrului legislativ aferent activitatii de infrumusetare, motiv pentru care publicam comunicatul de presa emis de catre OPIB.
Textul integral poate fi citit aici.

PUNCT DE VEDERE AL ORGANIZATIEI PATRONALE A INDUSTRIEI DE BEAUTY

Punctul de vedere atasat reprezinta propunerile celor mai importante 4 firme din domeniul 9602 (Saloanele Magic, Abbate, GETT’S si El Studio), ce se organizeaza in Organizatia Patronala a Industriei de Beauty, firme ce totalizeaza 1.500 angajati, 30 locatii si cifre de afaceri cumulate de 16.000.000 euro/2019, precum si opinia majoritatii Citeste in continuare... “Comunicat al Organizatiei Patronale a Industriei Beauty”

Poate fi realizată procedura de mezoterapie cu ace in cabinetele cosmetice? Intră sau nu in categoria dispozitivelor medicale?

Mezoterapia  este o procedura dermatocosmetica nechirurgicala ce presupune injectarea unor amestecuri de  substante farmacologic active la nivelul mezodermului (stratul mijlociu al pielii)-locul unde se desfasoara cele mai importante procese biologice ale pielii.

Potrivit legislației dispozitivelor medicale, este considerat dispozitiv medical acela care are drept scop:

a) diagnosticare, prevenire, monitorizare, tratament sau ameliorare a unei afecţiuni;

b) diagnosticare, monitorizare, tratament, ameliorare sau compensare a unei leziuni sau a unui handicap;

c) investigare, înlocuire sau modificare a anatomiei sau a unui proces fiziologic;

d) control al concepţiei şi care nu îşi îndeplineşte acţiunea principală pentru care a fost destinat în organismul uman

Citeste in continuare... “Poate fi realizată procedura de mezoterapie cu ace in cabinetele cosmetice? Intră sau nu in categoria dispozitivelor medicale?”

Dispoziții legale privind activitățile de control în cabinetele/saloanele de înfrumusețare

Constatarea faptelor contraventionale se realizează de personalul de specialitate împuternicit de către conducerea Ministerului Sănătăţii, autoritate centrală în domeniul sănătăţii publice, pentru unităţile de pe întreg teritoriul ţării;

Potrivit dispozițiilor legale, direcțiile de sanatate publică au competențe în exercitarea activităţilor de control privind aplicarea prevederilor legale de sănătate publică, deci obiectivele vizate putând fi inclusiv cabinetele/saloanele de înfrumusețare, inspecțiile neputând fi stopate.

Refuzul de a permite accesul personalului împuternicit în vederea efectuării controlului sau de a accepta efectuarea controlului, ori de a pune la dispoziţia acestui personal documentele şi informaţiile necesare realizării atribuţiilor de control potrivit competenţelor constituie contravenţii şi Citeste in continuare... “Dispoziții legale privind activitățile de control în cabinetele/saloanele de înfrumusețare”

Specialiștii din industria înfrumusețării protestează autorizat împotriva abuzurilor legale

Luni, 11 februarie 2020, a avut loc Protestul Autorizat al Profesioniștilor din Beauty, în fața Guvernului, București, eveniment la care s-a alăturat și Asociația Cosmetologilor din România. Zeci de profesioniști din industria înfrumusețării au protestat împotriva abuzurilor legislației deficiente și a Ministerului Sănătății.

Profesioniștii din industria înfrumusețării s-au unit pentru a contesta Ordinul nr. 15/2020, cât și întreaga legislație ce reglementează activitatea segmentului industriei beauty, care ridică probleme de interpretare și îngrădește financiar și legislativ practicienii domeniului.

Ordinul nr. 15/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, … Citeste in continuare... “Specialiștii din industria înfrumusețării protestează autorizat împotriva abuzurilor legale”

Pași pentru înscrierea în Asociația Cosmetologilor

 1. Accesați in browserul dumneavoastră site-ul www.asociatiacosmetologilor.ro
 2. Cum intrați pe site de pe desktop în partea de sus vă vor apărea mai multe coloane, apăsați pe ÎNSCRIERE ca în imaginea de mai jos.

În cazul în care accesați site-ul nostru de pe un smartphone, în partea dreaptă sus vor apărea 3 linii orizontale, în momentul în care faceți click pe ele se va deschide tot meniul, de acolo selectați ÎNSCRIERE.

 1. 3. Pagina vă va redirecționa către un Formular de Înscriere unde dumneavoastră trebuie să vă completați datele personale.
 1. 4. Obligatoriu de completat sunt următoarele: nume, prenume, cod numeric personal, serie act
Citeste in continuare... “Pași pentru înscrierea în Asociația Cosmetologilor”