Comunicat al Organizatiei Patronale a Industriei Beauty

Asociatia Cosmetologilor din Romania sustine eforturile oricarei entitati sau persoane care in mod onest actioneaza pentru simplificarea cadrului legislativ aferent activitatii de infrumusetare, motiv pentru care publicam comunicatul de presa emis de catre OPIB.
Textul integral poate fi citit aici.

PUNCT DE VEDERE AL ORGANIZATIEI PATRONALE A INDUSTRIEI DE BEAUTY

Punctul de vedere atasat reprezinta propunerile celor mai importante 4 firme din domeniul 9602 (Saloanele Magic, Abbate, GETT’S si El Studio), ce se organizeaza in Organizatia Patronala a Industriei de Beauty, firme ce totalizeaza 1.500 angajati, 30 locatii si cifre de afaceri cumulate de 16.000.000 euro/2019, precum si opinia majoritatii Citeste in continuare... “Comunicat al Organizatiei Patronale a Industriei Beauty”

Poate fi realizată procedura de mezoterapie cu ace in cabinetele cosmetice? Intră sau nu in categoria dispozitivelor medicale?

Mezoterapia  este o procedura dermatocosmetica nechirurgicala ce presupune injectarea unor amestecuri de  substante farmacologic active la nivelul mezodermului (stratul mijlociu al pielii)-locul unde se desfasoara cele mai importante procese biologice ale pielii.

Potrivit legislației dispozitivelor medicale, este considerat dispozitiv medical acela care are drept scop:

a) diagnosticare, prevenire, monitorizare, tratament sau ameliorare a unei afecţiuni;

b) diagnosticare, monitorizare, tratament, ameliorare sau compensare a unei leziuni sau a unui handicap;

c) investigare, înlocuire sau modificare a anatomiei sau a unui proces fiziologic;

d) control al concepţiei şi care nu îşi îndeplineşte acţiunea principală pentru care a fost destinat în organismul uman

Citeste in continuare... “Poate fi realizată procedura de mezoterapie cu ace in cabinetele cosmetice? Intră sau nu in categoria dispozitivelor medicale?”

Dispoziții legale privind activitățile de control în cabinetele/saloanele de înfrumusețare

Constatarea faptelor contraventionale se realizează de personalul de specialitate împuternicit de către conducerea Ministerului Sănătăţii, autoritate centrală în domeniul sănătăţii publice, pentru unităţile de pe întreg teritoriul ţării;

Potrivit dispozițiilor legale, direcțiile de sanatate publică au competențe în exercitarea activităţilor de control privind aplicarea prevederilor legale de sănătate publică, deci obiectivele vizate putând fi inclusiv cabinetele/saloanele de înfrumusețare, inspecțiile neputând fi stopate.

Refuzul de a permite accesul personalului împuternicit în vederea efectuării controlului sau de a accepta efectuarea controlului, ori de a pune la dispoziţia acestui personal documentele şi informaţiile necesare realizării atribuţiilor de control potrivit competenţelor constituie contravenţii şi Citeste in continuare... “Dispoziții legale privind activitățile de control în cabinetele/saloanele de înfrumusețare”

Specialiștii din industria înfrumusețării protestează autorizat împotriva abuzurilor legale

Luni, 11 februarie 2020, a avut loc Protestul Autorizat al Profesioniștilor din Beauty, în fața Guvernului, București, eveniment la care s-a alăturat și Asociația Cosmetologilor din România. Zeci de profesioniști din industria înfrumusețării au protestat împotriva abuzurilor legislației deficiente și a Ministerului Sănătății.

Profesioniștii din industria înfrumusețării s-au unit pentru a contesta Ordinul nr. 15/2020, cât și întreaga legislație ce reglementează activitatea segmentului industriei beauty, care ridică probleme de interpretare și îngrădește financiar și legislativ practicienii domeniului.

Ordinul nr. 15/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, … Citeste in continuare... “Specialiștii din industria înfrumusețării protestează autorizat împotriva abuzurilor legale”

Pași pentru înscrierea în Asociația Cosmetologilor

  1. Accesați in browserul dumneavoastră site-ul www.asociatiacosmetologilor.ro
  2. Cum intrați pe site de pe desktop în partea de sus vă vor apărea mai multe coloane, apăsați pe ÎNSCRIERE ca în imaginea de mai jos.

În cazul în care accesați site-ul nostru de pe un smartphone, în partea dreaptă sus vor apărea 3 linii orizontale, în momentul în care faceți click pe ele se va deschide tot meniul, de acolo selectați ÎNSCRIERE.

  1. 3. Pagina vă va redirecționa către un Formular de Înscriere unde dumneavoastră trebuie să vă completați datele personale.
  1. 4. Obligatoriu de completat sunt următoarele: nume, prenume, cod numeric personal, serie act
Citeste in continuare... “Pași pentru înscrierea în Asociația Cosmetologilor”

ORDIN nr. 15 din 14 ianuarie 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.030/2009

Dupa cum probabil ati aflat deja, marti a intrat in vigoare Ordinul MS nr. 15/2020 care modifica si completeaza Ordinul nr. 1030/2009 privind procedurile de reglementare  sanitara pentru obiectivele ce desfasoara activitati cu risc pentru starea de sanatate a populatiei.

Comunicarea oficiala din partea avocatei Asociatiei, Amalia Dinu, ne atentioneaza ca potrivit noilor dispozitii, inceperea activitatii sau dupa caz desfasurarea ei nu se mai face doar in baza unei declaratii pe proprie raspundere, ci trebuie obtinuta contra unei taxe si dupa depunerea unei documentatii certificarea de la DSPMB, care iar va veni in control:

Art. 17

(1)Certificarea conformităţii cu … Citeste in continuare... “ORDIN nr. 15 din 14 ianuarie 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 1.030/2009”

Beauty Esthetic Expert level 3 – Curs acreditat de Asociatia Cosmetologilor din Romania

Luna decembrie a venit cu ultima editie a Beauty Esthetic Expert de pe anul acesta.

Ca pana acum, prima zi a fost dedicata invatarii, unde doamna Dr. Manuela Ravescu?‍?, medic specialist dermato-venerolog a povestit despre arta peelingurilor chimice, in vreme ce Olimpiu Galani?‍?, manager Beauty One, le-a povestit participantelor despre brandingul personal si cum sa creezi o afacere de succes.

REGLEMENTAREA JURIDICĂ A ACTIVITĂȚII PROPRIU-ZISE DIN SALOANELE DE ÎNFRUMUSEȚARE CORPORALĂ ȘI FACIALĂ DIN ROMÂNIA

Aplicabilitate  Legii nr. 95/2006  privind reforma în domeniul sănătății  rezultă pe de-o parte din dispozițiile cuprinse la art. 38 și 39 din această lege, respectiv:

               Art. 38

               Orice persoană fizică sau juridică, având calitatea de angajator, este obligată să asigure fondurile şi condiţiile necesare pentru:

               a) efectuarea controlului medical periodic, conform normelor de sănătate publică şi securitate în muncă;

               b) aplicarea măsurilor de igienă, dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare periodică;

               Art. 39

               Cetăţenii români şi orice altă persoană aflată pe teritoriul României, precum şi unităţile şi operatorii economici au obligaţia să se supună Citeste in continuare... “REGLEMENTAREA JURIDICĂ A ACTIVITĂȚII PROPRIU-ZISE DIN SALOANELE DE ÎNFRUMUSEȚARE CORPORALĂ ȘI FACIALĂ DIN ROMÂNIA”

Primul eveniment acreditat al Asociației Cosmetologilor din România – Gala Beauty One Esthetic Expert

În această săptămână a avut loc un eveniment de anvergură marca Beauty One, destinat celor mai fideli clienți ai companiei.

Pe lângă energia pozitiva, dorinta de a asimila cat mai multe cunostinte dar si de socializare si chiar legarea unor noi prietenii, Gala Beauty One Esthetic Expert a reprezentat un moment important în evolutia Asociatiei, fiind evenimentul in care s-a lansat oficial site-ul final, primul eveniment acreditat de Asociatie si primul eveniment la care toti participantii au primit puncte DPC.

Astfel, fiecare participantă a primit 10 puncte pentru aderarea în Asociația Cosmetologilor din România, 5 puncte pentru participarea la Gala … Citeste in continuare... “Primul eveniment acreditat al Asociației Cosmetologilor din România – Gala Beauty One Esthetic Expert”

Obiectivele Asociației

Înfiinţată pentru a sprijini dezvoltarea profesională, educaţia şi creşterea performanţei în domeniul cosmetologiei şi dermato-cosmetologiei, Asociaţia Cosmetologilor din România îşi doreşte să devină un partener pentru fiecare profesionist în domeniu.

Iniţiativa înfiinţării unui cadru oficial pentru profesioniştii din domeniul cosmetologiei şi dermato-cosmetologiei a venit ca o nevoie firească în condiţiile dezvoltării continue, dar şi a schimbării legislaţiei la nivel european din această ramură. Astfel, bazele Asociaţiei au fost puse de specialişti cu expertiza necesară pentru a oferi un know-how susţinut şi un ajutor real cosmetologilor din România. Cristiana Mihaela Dumitrescu, medic specialist dermatolog, medic specialist medicină de familie, Alice Galani, … Citeste in continuare... “Obiectivele Asociației”