Ghidul de Infrumusetare 2022

Acest ghid se adresează tuturor persoanelor fizice care obțin sau intenționează să obțină venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, în mod individual sau într-o formă de asociere.

Aceste venituri reprezintă venituri impozabile și, potrivit Codului Fiscal, se încadrează în categoria venituri din activități independente.

1.  ÎNREGISTRAREA ÎN REGISTRUL COMERŢULUI ŞI AUTORIZAREA FUNCŢIONĂRII

Persoanele fizice care intenționează să obțină venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală își pot desfășura activitatea în următoarele forme de organizare:

1. individual și independent, ca persoane fizice autorizate;
    1. ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
    1. ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Orice activitate economică … Citeste in continuare... “Ghidul de Infrumusetare 2022”

Comunicat al Organizatiei Patronale a Industriei Beauty

Asociatia Cosmetologilor din Romania sustine eforturile oricarei entitati sau persoane care in mod onest actioneaza pentru simplificarea cadrului legislativ aferent activitatii de infrumusetare, motiv pentru care publicam comunicatul de presa emis de catre OPIB.
Textul integral poate fi citit aici.

PUNCT DE VEDERE AL ORGANIZATIEI PATRONALE A INDUSTRIEI DE BEAUTY

Punctul de vedere atasat reprezinta propunerile celor mai importante 4 firme din domeniul 9602 (Saloanele Magic, Abbate, GETT’S si El Studio), ce se organizeaza in Organizatia Patronala a Industriei de Beauty, firme ce totalizeaza 1.500 angajati, 30 locatii si cifre de afaceri cumulate de 16.000.000 euro/2019, precum si opinia majoritatii Citeste in continuare... “Comunicat al Organizatiei Patronale a Industriei Beauty”